Rok 2010

Vydáno dne 01.01.2010

Stručné zhodnocení minulého roku a zběžný koncept plánů na ten rok nový.



Rubrika "Maturita"

Od spuštění této rubriky přibylo velice málo článků, v následujícím roce však hodlám jejch počet zvýšit. Příspěvky můžete zasílat i Vy, čtenáři, máte-li zájem.

Rubrika "Četba"

I tato rubrika existuje rok, a i v ní není příliš článků. Hodlám ji rozšířit jak o zjednodušenou četbu, tak i originální texty a příběhy se zvukovou nahrávkou.

Písničky

Pod rubrikou zábava můžete nalézt několik písniček španělských sólových zpěváků či skupin. Tento rok bohužel nebylo mnoho času, v tomto následujícím, kulatém, plánuji i tuto část obohatit.

Rubrika "Výslovnost"

Nedávno byla zprovozněna i rubrika výslovnost, která dříve spadala pod gramatiku. Naleznete tam nejenom pravidla o správné výslovnosti, ale také různé výslovnostní odlišnosti španělštiny.

Rubrika "Kurz španělštiny"

Kurz určený začátečníkům, nově otevřená rubrika, která se bude neustále aktualizovat.

Okruhy slovní zásoby

Neustále rozšiřuji slovník o okruhy slovní zásoby. Slovník je nadále rozšiřován jako překladový. Dvojkliky prozatím nefungují, ale můžete potřebná slova nalézt ve vyhledávači.

DELE

Po dlouhé odmlce se ozval DELE institut a zamítl mou žádost o zveřejnění některých testů z minulých let, jediné, co proto tedy mohu udělat, je odkázat vás na španělské stránky Cervantesu, kde si můžete testy vyzkoušet.

Počet článků

je k dnešnímu dni 200. Celková hodnota mohla být větší, bohužel však nebylo mnoho času. Tento rok se to pokusím napravit.

Návštěvnost

Celkově za uplynulý rok tento web navštívilo bezmíla šedesát tisíc lidí, kteří si zobrazili přes třista dvacet pět tisíc stránek. Průměrná návštěvnnost je kolem sto sedmdesáti lidí za den, nejnižší návštěvnost byla vždy o víkendu, naopak nejvyšší v pondělí až úterý.

Na závěr

Poděkovat bych chtěl především Marku Vítovi a Petru Hudíkovi, za jejich ochotu, podporu a pomoc při tvorbě webu takovýchto rozměrů. Hned poté patří poděkování Tereze Absolonové, která přispívá svými články ve španělštině. A v neposlední řadě patří poděkování Vám, čtenářům, kteří tyto stránky navštěvujete a pomáháte je vylepšovat po všech stránkách. Děkuji.

Do Nového roku Vám přeji mnoho úspěchů, pohody, klidu a spokojených návratů sem, na španělštinu-zdarma.cz

Marek Vondruška

Přepis bublinkové nápovědy: