španělština zdarma

Španělština jako samouk?

 

Zdravím, rozhidl jsem se ke studiu španělštiny hned z několika důvodů, tím nejhlavnejsim asi je že se španělština tlačí na prvenství světových jazyků a taky se mi ten jazyk moc líbí. Bohužel jsem v prváku na gymplu udělal hloupost a zvolil si francouzštinu jako druhý cizí jazyk. Bohužel moc mi to nedalo protože jsem po půl roce ztratil veškerou chuť se tímto jazykem dále zabývat. Ale to není podstatné. Španělština mi nepřijde tak složitá na výslovnost a další věci jako francouzština. Chtěl bych se ji naučit, ale nemůžu si dovolit jazykový kurz. Tak tedy k dotazu. Dá se španělština naučit na slušné úrovni (řekněme B2) i bez učitele? A pokud ano dá se to zvládnout i z učebnic typu Aventura nebo Van nuevo, Fiesta apod. Nebo pouze z knížek typu Španělština pro samouky od Ledy atd. Ty knížky pro samouky moc nemám rad protože v nich nejsou obrázky a to mě vzdycky odradí :)). Děkuji předem za odpovědi.

V prvé řadě záleží jen na Tobě, jaké úsilí do toho vložíš a jak silnou motivaci budeš mít. Aventura, Fiesta ad. jsou lepší v kurzech – pod odborným dohledem, protože jsou mnohem více interaktivní než „obyčejné“ učebnice pro samouky. Tam sice nejsou obrázky, ale pro samostudium je shledávám efektivnější. Můžeš zkusit i kombinaci obojího.

Koukám, že je vlákno již trochu starší, ale pokud na něj nějaký samouk narazí, možná mu pomůže tato stránka:

https://jazykovnik.cz/…spanelstina/

Jsou tam tipy na zajímavé podcasty ve španělštině pro začátečníky i pokročilé. A také hodně tipů na zajímavé Youtube kanály pro studium španělštiny.

Pokud k dobrému podcastu a zajímavému Youtube kanálu přidáte i kvalitní učebnici španělštiny, tak se na dobrou úroveň můžete dostat i samostudiem.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.